Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Άρθρα arrow Αρθρογραφία. arrow Οι μάσκες που με τον καιρό αλλάζουν…

Οι μάσκες που με τον καιρό αλλάζουν…

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2013


Οι μάσκες που με τον καιρό αλλάζουν…
Όταν τραγουδάμε ότι “τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον” εννοούμε κυρίως ότι έχει πολλά πρόσωπα κι ότι θα πηγαίνει πάντα χεράκι-χεράκι με την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Και επειδή προσωπικά πίστευα πάντα ότι το φαινόμενο “Χρυσή Αυγή” είναι ένας προάγγελος για το πέρασμα σε μια άλλη εποχή, μιας άλλης πολιτειακής συνθήκης, κρατάω μικρό καλάθι, όχι για αυτούς καθαυτούς τους χρυσαυγίτες, αλλά για το μέλλον της κοινωνίας συνολικά. Έλεγα ότι ακόμα και αν εξαφανιζόντουσαν μέσα σε μια μέρα σαν πολιτική δύναμη, θα άφηναν πίσω τους τον εθισμό της κοινωνίας στη βία, στο μίσος και στον άχρωμο οπαδισμό του πεζοδρομίου. Κι αυτό ακριβώς μένει, όπως και οι ποικιλώνυμοι οπαδοί τους, οι οποίοι θα κληθούν να πολεμήσουν τους απλούς πολίτες ακόμα πιο ενεργά κάτω από την άμεση σκέπη της εξουσίας.
Το σύστημα προετοιμάζεται για αλλαγή της πολιτειακής συνθήκης! Αυτό μπορεί κανείς, με την στοιχειώδη αντίληψη, να το συμπεράνει αν λάβει υπόψιν το τεράστιο κενό εκπροσώπησης και εξουσίας που υπάρχει εδώ και 6 περίπου χρόνια στην Ελλάδα!
Κι έχοντας πάντα κατά νου ότι τον φασισμό μπορεί να τον νικήσει μόνο ένα ενωμένο συνταγματικό πατριωτικό τόξο, που να στοχεύει στην εξουσία, μέσα από μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία δεν πανηγυρίζω που το εξουσιαστικό σύστημα, που τους ανέδειξε από περιθωριακή συμμορία σε πολιτικό κόμμα εντός της Βουλής, καμώνεται τους δημοκράτες και τους τιμωρούς, μόνο και μόνο για να ενθυλακώσει στην πραγματικότητα τον φασισμό.
Πέρα από τους φασίστες, που το σύστημα θα επιχειρήσει να τους βάλει στο πολιτικό παιχνίδι, όμως ακόμα πιο άμεσα σαν δικούς του στρατιώτες, είχαμε, έχουμε, και θα έχουμε να κάνουμε με το σιδερένιο πρόσωπο της καταστολής, με τον φασισμό, στην δουλειά, στην γειτονιά και στο σχολείο.
Το αίμα του Παύλου Φύσσα, του Γιώργου Φουντούλη, του Μάνου Καπελώνη κι όλων των θυμάτων του εξουσιαστικού συστήματος θα δικαιωθεί μόνο όταν πνίξει όλους τους γεννήτορες και τους συμμάχους του φασισμού!
Αλλά ποιος ευθύνεται για την εκκόλαψη του φασιστικού φαινόμενου στην Ελλάδα; Από τη μια πλευρά ο φανερός οικονομικός και κοινωνικός φασισμός που ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας και της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Και από την άλλη πλευρά, ο άδηλος φασισμός του ισχύοντος δήθεν δημοκρατικού συστήματος, όπου η ψήφος υφαρπάζεται με εκφοβισμούς και εκβιασμούς ή εξαγοράζεται μέσω του πελατειακού συστήματος.
Όσο για τον περίφημο δημοκρατικό διάλογο, αυτός υποχωρεί μπροστά στη βία του λαϊκισμού και τη λογοκρισία της μιντιακής διαπλοκής. Με άλλα λόγια, ο αποτρόπαιος φασισμός της Χρυσής Αυγής επιχειρείται να αξιοποιηθεί για να δώσει άλλοθι στον φασισμό της καθεστηκυίας τάξης.
Αλλά πως θα αντιπαλέψουμε το φασισμό; Ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον «ηρωισμό της λογικής», αλλά με τη σύνθεση καρδιάς και λογικής.
Χωρίς «καρδιά» αυτός ο κόσμος θα χαθεί. Γιατί η μεγαλύτερη διαφθορά, η οποία έχει συμβεί στις δυτικές κοινωνίες, είναι ο πληθωρισμός από υπερβολικό εαυτό, από υπερδιόγκωση του Εγώ, από υπερσυσσώρευση πλούτου και από μία άγρια ναρκισσιστική ατομικότητα, που καταλήγει και στον φασισμό, δηλαδή στην διάλυση του ανθρώπου...

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 832901
Έχουμε 2 επισκέπτες σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017