Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Άρθρα arrow Αρθρογραφία. arrow Συνέντευξη της Σταυρούλας Ξουλίδου στη Βραδυνή της Κυριακής στις 08-08-2016

Συνέντευξη της Σταυρούλας Ξουλίδου στη Βραδυνή της Κυριακής στις 08-08-2016

Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014

Κυρία Ξουλίδου γιατί το κόμμα σας έχασε παραπάνω από την μισή του εκλογική δύναμη στις ευρωεκλογές;

Θεωρώ καταρχάς ότι είναι λάθος να συγχέουμε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών με εκείνα των ευρωεκλογών. Ειδικά στις συγκεκριμένες ευρωεκλογές επικράτησε η λογική της πόλωσης και ο λαός οδηγήθηκε στην κάλπη δημαγωγούμενος από το ψευτοδίλημμα ανάπτυξη ή αστάθεια. Ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη σημασία των οργανωτικών λαθών, τα οποία έγιναν από πλευράς μας. Από την άλλη όμως δεχτήκαμε έναν ανηλεή και άδικο αποκλεισμό των υποψηφίων μας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το διαφημιστικό spot των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε αποκλειστεί την πρώτη εβδομάδα προβολής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατόπιν σχετικής απόφασης των νομικών υπηρεσιών τους. Τo σποτάκι μας προβλήθηκε τη δεύτερη εβδομάδα ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση του ΕΣΡ. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έλειπαν χαρακτηριστικά από τα τηλεοπτικά πάνελ, την ίδια στιγμή που οι υποψήφιοι άλλων συνδυασμών, όπως το ΠΟΤΑΜΙ, είχαν καθημερινή παρουσία.

Εσείς επί δυο χρόνια, ασκείτε σκληρή κριτική κατά των κυβερνητικών επιλογών, αλλά ο κόσμος δεν σας επιδοκίμασε. Ως κόμμα θα αναζητήσετε τα αίτια, ή αρκείστε στα όσα έχουν λεχθεί έως τώρα;

Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι το προσεχές διευρυμένο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουνίου. Εκεί θεωρώ ότι πρέπει να καταστήσουμε σαφή την ιδεολογική μας ταυτότητα και να θεμελιώσουμε με σαφήνεια και υπευθυνότητα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, το οποίο είναι η μόνη λύση που θα βγάλει την ελληνική κοινωνία από το αδιέξοδο, στο οποίο την έχουν οδηγήσει οι μέχρι στιγμής λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές. Παραμένοντας σταθεροί στις αξίες μας και στην πατριωτική ιδεολογική μας βάση πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στις υπάρχουσες κοινωνικές επιταγές και στην πραγματικότητα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή την ώρα. Είναι χρέος όλων μας να ξεφύγουμε από το δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και να δουλέψουμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Αυτός πρέπει να είναι ο πυλώνας του προγράμματός μας και αυτό πρέπει στον απλό πολίτη, που αποζητά λύσεις στα καθημερινά προβλήματά του.

Είστε το μόνο κόμμα, που έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής του δύναμης, με τις αποχωρήσεις βουλευτών σας. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος του κινήματος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διάλεξαν το δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με τους ξένους τοκογλύφους και όσους επιβουλεύονται την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας. Όσοι από εμάς αντέχουν να παραμείνουν στο δύσκολο και κακοτράχαλο αυτό δρόμο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε ως Κίνημα. Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι από το σύστημα είναι σκληρός και ανήθικος. Δεν μας εκπλήσσει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και παρακρατικές μεθόδους, προκειμένου να εκφοβίσει και εκβιάσει ανθρώπους και συνειδήσεις. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται επουδενί να προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι έλληνες πολίτες ούτε να γίνουμε δεκανίκι κανενός. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι ΔΕΝ σκοπεύουμε να παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, ΔΕΝ λυγάμε και ΔΕ γονατίζουμε.

Η πρόσφατη αποχώρηση του κ. Καπερνάρου οφείλεται σε προσωπική πικρία ή πιστεύετε ότι υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι;

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω προσωπικές επιλογές άλλων συναδέλφων, πολύ δε περισσότερο επιλογές ανθρώπων μαζί με τους οποίους πορευτήκαμε, μαζί με τους οποίους οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε την έξοδο της Ελλάδας από τα προβλήματα, μαζί με τους οποίους δώσαμε μάχες εντός και εκτός Βουλής.

Παρόλα αυτά θεωρώ σφάλμα την εμπλοκή των βουλευτών μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την οποία εκ των πραγμάτων αποδυναμώθηκε το κοινοβουλευτικό τους έργο. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Η μελλοντική πορεία όλων των αποχωρησάντων βουλευτών τους θα δείξει, αν η επιλογή τους ήταν σωστή ή όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι ο δικαιότερος κριτής.

Επιπλέον, η πρόσφατη αποχώρηση της κας Ιατρίδη μας ξάφνιασε, διότι δεν υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, αλλά προσωπικοί λόγοι οι οποίοι την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ας μην ξεχνάμε ότι η κα Ιατρίδη είχε οριστεί κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματός μας για το γ΄ θερινό τμήμα, ενώ πρόσφατα παρίστατο στην Κάρπαθο, στο μνημόσυνο του σμηναγού Ηλιάκη, δίπλα στον πρόεδρο. Φαίνεται πως οι πιέσεις που ασκούνται γίνονται ολοένα και εντονότερες και επηρεάζουν τις προσωπικές επιλογές μην αφήνοντας περιθώρια για έκφραση της προσωπικής βούλησης.

Η προεδρική εκλογή πλησιάζει. Μπορεί αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπό τις παρούσες συνθήκες, με προσθήκη ανεξάρτητων βουλευτών;

Οι πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών έχουν διευρύνει τη δεξαμενή υποστήριξη της συγκυβέρνησης. Ωστόσο εμείς δεν θα στηρίξουμε καμία πρόταση υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές. Χωρίς να μας διακατέχει διάθεση για στείρα και ρηχή αντιπολίτευση, γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ασφυκτιά οικονομικά και κοινωνικά από τις πολιτικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, δίνουμε στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να απαλλαγούν από όσους καταπατούν κυρίαρχα δικαιώματα και εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών, του ΔΝΤ και της κας Μέρκελ. Τα χρονικά περιθώρια, που έχουν απομείνει για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι ελάχιστα. Όταν θα έχουν ξεπουλήσει τον ορυκτό μας πλούτο, τα λιμάνια και τις παραλίες μας και όταν θα αρχίσουν οι μαζικές δημεύσεις των σπιτιών της ελληνικής οικογένειας, τότε θα είναι πολύ αργά.

Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξει κ. Ξουλίδου, ώστε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αποκτήσουν εκ νέου δυναμική;

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η δυναμική του κινήματός μας προήλθε αρχικά μέσα από το διαδίκτυο. Τώρα έχει έρθει η στιγμή της άμεσης επαφής και επικοινωνίας με τον κόσμο που μας στήριξε και μας εξουσιοδότησε να μεταφέρουμε τις ανάγκες του μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ριζική αναδιοργάνωση του κινήματος θα προκύψει από την αξιοποίηση των νέων ανθρώπων και τον παραγκωνισμό του παλαιοκομματισμού. Η στελέχωση νέων, άφθαρτων και φερέλπιδων ανθρώπων κατευθείαν από την ελληνική κοινωνία που θα έχουν ως βασικό τους όραμα τον εξορθολογισμό της ελληνικής πραγματικότητας, την αναστήλωση της εθνικής οικονομίας και που θα παλεύουν για μια ανεξάρτητη, αυτάρκη και κυρίως ελεύθερη Ελλάδα, φρονώ ότι θα δώσουν τη νέα δυναμική που χρειαζόμαστε. Παραμένω αισιόδοξη για τις εξελίξεις εντός του κινήματός μας στο προσεχές Εθνικό Συνέδριο.

Κοινωνική Δικτύωση

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 831301