Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow Aπάντηση στην Καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ

Aπάντηση στην Καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ

Κυριακή, 07 Απρίλιος 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ως απάντηση στην Καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ διαμηνύει τα κάτωθι :

Εντός του κειμένου της ομιλίας:

1. Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ αναφέρεται ως «φορέας με υπερβολικά πολλές δικαιοδοσίες» και τίποτα μεμπτό δεν επιδεικνύεται με τον χαρακτηρισμό πέραν της υπενθύμισης πως μία ηλεκτρονική διακυβέρνηση με πολλές δικαιοδοσίες φέρει την τεράστια ευθύνη προστασίας προσωπικών δεδομένων.

2. Αναφέρεται πως η ΗΔΙΚΑ ΑΕ διαχειρίζεται μισθοδοσίες νοσοκομείων και αυτό είναι αληθές προερχόμενο από το νομοσχέδιο ΑΡΙΑΔΝΗ, άρθρο 43 παράγραφος 2 «Η Εταιρεία συνάπτει σύμβαση, με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία καθώς και με φορείς που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας για τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες, με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.

Για επαναλαμβανόμενες υπηρεσίες όπως μισθοδοσίες νοσοκομείων , συντάξεις κ.λ.π δύνανται να υπογράφονται μακροχρόνιες συμβάσεις με τους εξυπηρετούμενους φορείς

  1. Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ αναφέρεται ως ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αυτό είναι αληθές προερχόμενο από το νομοσχέδιο ΑΡΙΑΔΝΗ άρθρο 43 παράγραφος 4 «Λόγω του δημόσιου και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και του προϋφιστάμενου ΚΗΥΚΥ»

  1. Αναφέρεται πως η ΗΔΙΚΑ ΑΕ εποπτεύεται από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ και αυτό προκύπτει από το αρχείο της Διαύγειας με αριθμό Β41646907Β-2Ξ6 ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠ’ΑΡ. 17.0202/2012 μεταξύ της εταιρείας και ενός νοσοκομείου: «Την εποπτεία και τον έλεγχο της Εταιρείας ασκεί το ΙΚΑ ΕΤΑΜ το οποίο για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων του εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης»

  1. Στο κείμενο της ομιλίας της βουλευτού αναφέρεται ρητά «στην εν λόγω Α.Ε. αναρτήθηκαν αποτελέσματα πρόσληψης 100 ατόμων οπότε καμία απολύτως λανθάνουσα εντύπωση δεν δηλώνεται ούτε καν υπονοείται για τον τρόπο πρόσληψης των νέων υπαλλήλων. Πέραν αυτού, τα αποτελέσματα πρόσληψης , όπως μπορεί να δει κανείς στην ηλεκτρονική σελίδα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ idika.gr αναρτήθηκαν από την ίδια την ΗΔΙΚΑ ΑΕ στις 2 Ιανουαρίου 2013 και συγκεκριμένα σε ανάρτηση εντός της ηλεκτρονικής σελίδας με τίτλο «Ανάρτηση Αποτελεσμάτων Διαγωνισμού ΣΟΧ1/2011: Σήμερα 02/01/13, στα γραφεία της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. (Λ. Συγγρού 101 & Λαγουμιτζή 40 - Ισόγειο) αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ΣΟΧ1/2011 για την πρόσληψη εκατό (100) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών

  1. Η αναφορά στην υπερωριακή απασχόληση αποδεικνύεται από το αρχείο της Διαύγειας ΒΕΦΖ4691Β5-ΤΔΒ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. 124/9-1-2013 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 737 με Θέμα 1ο : «Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης Προσωπικού της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. για το έτος 2013» όπου ζητάτε έγκριση της υπερωριακής απασχόλησης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Την στιγμή που μέμφεστε μία Εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου ότι δεν γνώριζε πως το Μνημόνιο 3 κατάργησε τις ΣΣΕ, είναι να αναρωτιέται κανείς για την ανηθικότητα της δικής σας αίτησης έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης ενώ γνωρίζατε ήδη τις απαγορεύσεις. Στο παράπονο σας πως η Βουλευτής κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου θα έπρεπε να είναι στο πλευρό σας σε αυτό τον αγώνα, είναι επίσης απορίας άξιο πόσο πιο δίκαιος είναι ο δικός σας αγώνας για την απόκτηση επιδομάτων εκτύπωσης από ό,τι των υπολοίπων δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων για πολύ σοβαρότερες εργασίες! Και να φανταστεί κανείς πως τολμάτε να κατηγορείτε την Βουλευτή για τροϊκανή προπαγάνδα κοινωνικού αυτοματισμού όπου μία κατηγορία εργαζομένων στρέφεται εναντίον μίας άλλης. Η δική σας αίτηση έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης αλήθεια αναφέρει κάτι για την δικαιοσύνη χορήγησης υπερωριών και στις υπόλοιπες ομάδες εργαζομένων;

  1. Στην καταγγελία δηλώνεται πως ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των 100 υπαλλήλων αποφασίστηκε τον Νοέμβριο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011. Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ η προκήρυξη πάντως δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2011. Συγκεκριμένα υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Πρόσληψη 100 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με Σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου» Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 10:50 Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2011 για την πρόσληψη εκατό ατόμων (100) διαφόρων ειδικοτήτων, με Σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου (8 μηνών), στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. - Υποβολή αιτήσεων από 26/7/2011 έως 4/8/2011.»

Όταν γεννώνται νέες ΔΕΚΟ σε μία εποχή βάναυσης ομηρίας των πολιτών από τις παλαιές σε πλείστες περιπτώσεις, είναι ευθύνη των βουλευτών να διερωτώνται για τις αρμοδιότητες αυτών των φορέων και ως Σωματείο Υπαλλήλων του Δημοσίου προκαλείτε πικρία που αντί να ηγηθείτε μίας τίμιας επίδειξης παρουσίας, καταγγέλλετε και απειλείτε λειτουργώντας λυπηρά ακριβώς όπως οι ΔΕΚΟ τις οποίες προσπαθούν ανεπιτυχώς να δαμάσουν τόσες και τόσες κυβερνήσεις.

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 846161
Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017