Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕAΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕAΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑ

Πέμπτη, 31 Ιούλιος 2014

Η Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στις 29-7-14, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αναπληρωτές καθηγητές, τράπεζα θεμάτων, ύλη Α΄ & Β΄ Λυκείου, ειδική αγωγή, υπηρεσιακές μεταβολές – μεταθέσεις – βαθμός πρόσβασης, χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης).

«Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι η εκπαιδευτική πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση διαμορφώνεται μόνο από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αποσκοπεί σε συρρίκνωση και μαρασμό του δημόσιου σχολείου. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και ταυτόχρονα της διαρκούς υποβάθμισης της ποιότητας της Παιδείας συνεχίζεται. Η πικρή παραδοχή του Υπουργού Παιδείας, κου Λοβέρδου, και του αρμόδιου Υφυπουργού, κου Δερμεντζόπουλου, στη χθεσινή ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για 22.500 κενά που θα καλυφθούν από αναπληρωτές, -όποτε και εάν εγκριθούν από το ΕΣΠΑ- δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πορεία και το μέλλον του ελληνικού δημόσιου σχολείου.

Η Παιδεία ταλανίζεται διαρκώς από ευκαιριακές «μεταρρυθμίσεις – πειράματα» του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας, που εφαρμόζονται αιφνιδιαστικά και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην Α΄ Λυκείου τις είχαμε επισημάνει πολλές φορές. Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε. Το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει στον εξορθολογισμό της εφαρμογή αυτού του θεσμού και την έγκαιρη ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με αυτό τον τρόπο εξέτασης, ώστε το σχολείο να μην μετατραπεί σε μια ανελέητη εξεταστική διαδικασία χωρίς τέλος.

Όσον αφορά στη στελέχωση της Ειδικής Εκπαίδευσης, το θέμα με τους αναπληρωτές πρέπει να λυθεί άμεσα, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη και οι εκπαιδευτικοί να μην βρίσκονται στο μετέωροι. Η Ειδική Εκπαίδευση πρέπει να ενισχυθεί και η αποδυνάμωση θεσμών, όπως η παράλληλη στήριξη, που προωθείται στο παρόν νομοσχέδιο, μας βρίσκει αντίθετους.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της οριζόντιας διαγραφής των φοιτητών, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για φοιτητές επί πτυχίω με χρόνιες παθήσεις, με ειδικές ανάγκες καθώς και για φοιτητές των οποίων η υγεία επιδεινώθηκε από κάποιο ατύχημα ή από κάποια πάθηση που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επίσης, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα, πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές έως ότου εξασφαλίσουν το απαιτούμενο εισόδημα που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε αυτούς τους φοιτητές με οριζόντιες διαγραφές και αναμένουμε από το Υπουργείο να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία».

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 844684
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017