Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow Η ελληνική οικογένεια

Η ελληνική οικογένεια

Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015

Ας ξεκινήσουμε από μια παραδοχή. Η υιοθεσία πρέπει να αποβλέπει στο συμφέρον του υιοθετημένου. Δεν είναι είναι εύλογη η απορία, που γεννάται; Αποβλέπει τάχα στο συμφέρον του υιοθετημένου μια τέτοια υιοθεσία, σε ομόφυλα ζευγάρια ή ικανοποιεί απλώς τον εγωισμό δύο ανθρώπων, που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν αλλιώς, αλλά γεμίζουν την σχέση τους με λούτρινα αρκουδάκια και ζωντανά παιδάκια; Κι ακόμα: Μην τάχα δεν έχει ανάγκη το παιδάκι από ένα μπαμπά και μία μαμά, ώστε να αναπτυχθεί ισόρροπα και να γνωρίζει και τις δύο πλευρές της έμφυτης ζωής; Τέλος, ο υιοθετημένος ασφαλώς θα βασανιστεί κάμποσο στο σχολείο από τα άλλα παιδάκια, που θα τον κοροϊδεύουν για τους δύο μπαμπάδες ή τις δυο μαμάδες του.
Είναι αυτό προς το συμφέρον του; Με ποιο δικαίωμα θα τον υποβάλουμε σε τέτοιου είδους μαρτύρια; Ποια θα είναι η ανάπτυξη της ταυτότητας του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του; Τα παιδιά αυτά θα έχουν τυπική ανάπτυξη ή θα παρουσιάζουν χαρακτηριστικές δυσκολίες ή ακόμη και διακριτές δυνατότητες;

Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι κάνει ένα άτομο ομοφυλόφιλο. Ανεξάρτητα πάντως από την αιτιολογία, αναδεικνύεται ένα σημαντικό ερώτημα προς το οποίο οφείλουν να τοποθετηθούν όλοι οι αρμόδιοι:

Μπορεί και πρέπει η κοινωνία να αλλάξει τα δομικά της στοιχεία όπως είναι οικογένεια , προς χάριν ενός μικρού ποσοστού των μελών της; Τι θα συνέβαινε εάν έπραττε το ίδιο για τις πάμπολλες ιατρικές και μη διαταραχές και αποκλίσεις (πχ. γενετικά σύνδρομα, χαρτοπαιξία, βία κλπ);

Οι επιστήμονες θα πρέπει με ειλικρίνεια να περιγράψουν τις συνέπειες, που θα έχουν για τον ανθρώπινο ψυχισμό, τις διαπροσωπικές σχέσεις , την οικογένεια και την κοινωνία. Η μέχρι τώρα επιστημονική γνώση μας προειδοποιεί ότι η καταπάτηση των φυσικών νόμων έχει συνέπειες σε όλους τους τομείς της υγείας.

Κάποτε η ελληνική οικογένεια αποτελούσε το πραγματικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα με την οικονομική κρίση, όπου οι πάντες κοιτάζουν πώς θα σωθούν ή πώς θα ξεφύγουν απ’ αυτήν, επήλθε και μια γενικότερη πνευματική κρίση, όπου παρασύρει κάθε παραδοσιακή αξία της φυλής μας. Σήμερα κανείς δεν μιλάει πλέον για αξίες και ιδανικά ή πρότυπα. Οι παραδοσιακές αξίες της φυλής μας (πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια) έχουν γίνει πλέον ένα περίεργο συνονθύλευμα στην ψυχή του κάθε Έλληνα, που σήμερα ζει σε μία τελείως διαφορετική κοινωνία απ’ αυτήν που ζούσαμε άλλοτε.

Το θέμα βεβαίως έχει βαθιές ρίζες. Και πάνω απ’ όλα έχει να κάνει με την παιδεία του Έλληνα πολίτη, που τον έχουν μάθει στη ρεμούλα, τη λαμογιά, τη «λούφα και την παραλλαγή». Αξία γι’ αυτόν έχουν πλέον η αρπαγή, η λεηλασία ξένης περιουσίας με βίαιο τρόπο, η ανηθικότητα, η διαφθορά και όχι η πίστη στις πατροπαράδοτες παραδοσιακές και διαχρονικές μας αξίες.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι που μπορούσαν να εμπνεύσουν ένα λαό και να του δώσουν όραμα για κάτι ευοίωνο και σημαντικό δεν υπάρχουν πια. Αποδείχθηκαν νάνοι - για να μη πούμε κάτι χειρότερο. Αφού ενέδωσαν στους πάντες, τώρα κοιτάζουν πώς να σώσουν το τομάρι τους και τίποτε άλλο, ενώ κάποιοι άλλοι, για να μη χάσουν τις καρέκλες τους συμβιβάζονται όχι μόνο με τη συνείδησή τους, αλλά ακόμη και με το διάβολο!

Προσπαθώ να είμαι σταθερή σε γερές βάσεις, όχι πολύ προς τα κάτω αλλά στη μέση, όπου βρίσκεται η καρδιά. Η καρδιά μου είναι ζωντανή, η καρδιά των άλλων είναι επίσης ζωντανή.

Οφείλουμε να ενωθούμε και να αντιδράσουμε σε ο, τιδήποτε επιτίθεται στην φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Η κοινωνία και η Πολιτεία, να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια στις νέες δύσκολες συνθήκες, κάτι που το Σύνταγμα αλλά και πλήθος Διεθνών Συμβάσεων, κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ, προβλέπουν και επιτάσσουν.
Η στήριξη της οικογένειας δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας.

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 814644
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017