Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow Επίσκεψη στο Π.Κ. Λαγκαδά

Επίσκεψη στο Π.Κ. Λαγκαδά

Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013

Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα σε όλους τους σταθμούς και τα κλιμάκια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Προβλήματα που εκδηλώνονται στις οργανωτικές δομές, τις υλικοτεχνικές υποδομές καθώς και στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων της.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση, ώστε να δικαιολογήσει την τεράστια περικοπή πιστώσεων και να προωθήσει ευκολότερα την πολιτική της, που στόχο έχει την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών πυροπροστασίας και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων πυρασφάλειας στην Τοπική Διοίκηση και στις εθελοντικές οργανώσεις.

Η κυβέρνηση απλά παραδέχεται την άθλια κατάσταση, που επικρατεί κυρίως στον πυροσβεστικό μηχανολογικό εξοπλισμό (επίγειο και εναέριο), αλλά και την αδυναμία να τον αποκαταστήσει. Προσπαθεί να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες που διαχρονικά με την υλοποίηση της πολιτική της έχει δημιουργήσει, τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην Πυροσβεστική.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης που είχα από την επίσκεψή μου στο κλιμάκιο Λαγκαδά πληροφορήθηκα για τα έντονα προβλήματα και τον τεράστιο αγώνα που δίνουν οι γυναίκες και οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος. Καλύπτουν μια τεράστια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, χωρίς να υπολογίζεται η αξία της προσφοράς τους. Στην δασοπυρόσβεση απασχολούνται συμβασιούχοι, αλλά στη λογική της εξοικονόμησης πόρων, δεν δίνονται τα αναγκαία κονδύλια για την υπερωριακή απασχόληση τους με αποτέλεσμα να μην στελεχώνονται τα περιπολικά (οχήματα διασποράς) από συμβασιούχους τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Η απουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα επιχειρησιακά καθήκοντα αξιωματικών από το βαθμό του πυραγού και μετά, όπως, επίσης, και το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των πυροσβεστών χρησιμοποιούνται για την κάλυψη διοικητικών αναγκών, αντί του αντίστοιχου πολιτικού προσωπικού, δημιουργεί πρόβλημα ως προς την ετοιμότητα των υπαλλήλων αυτών να επέμβουν αποτελεσματικά και ως επιτελικοί να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα συμβάντα.

Το κτίριο την πυροσβεστικής υπηρεσίας του κλιμακίου Λαγκαδά είναι παλιό και ασυντήρητο, σε άθλια κατάσταση, χωρίς να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Χρόνιο αίτημα είναι η μεταφορά του σε ένα μεγαλύτερο και αξιοπρεπέστερο κτίριο. Στο κλιμάκιο υπηρετούν τέσσερις γυναίκες πυροσβέστριες, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την ομαλή διαβίωσή τους στον συγκεκριμένο χώρο με τους άνδρες συναδέλφους.

Η πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων που προασπίζονται την δημόσια και ιδιωτική περιουσία από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες,σεισμούς, θεομηνίες κλπ.) και να μην περιορίζεται μόνον να εκφωνεί βαρύγδουπους επικήδειους,όταν πέφτουν οι ήρωες αυτοί στο καθήκον.


Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 844692
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017