Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΠΑΙΘ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΟΔΔ) ΣΤΙΣ 05-05-2014

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΠΑΙΘ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΟΔΔ) ΣΤΙΣ 05-05-2014

Δευτέρα, 05 Μάιος 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η δυναμική και αποκαλυπτική παρέμβαση της Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλας Ξουλίδου, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Ν/Σ

«Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την Προσθήκη -Τροπολογία αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ, που εκ των άλλων ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων την Ελλάδα.


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,


Για την προχειρότητα, την ακαταλληλότητα και την τεράστια καθυστέρηση με την οποία η το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τα θέματα αρμοδιότητάς του έχω ήδη αναφερθεί στην προηγούμενη τοποθέτησή μου, την Παρασκευή 2/5….. Μέχρι τώρα, όποιος παρακολουθεί τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου θα έκανε ασφαλώς λόγο για χαρακτηριστική ανευθυνότητα! Τα έχουμε πει και τα ξαναλέμε: ο ίδιος ο θεματοφύλακας της παιδείας των Ελλήνων, το Υπουργείο, τη θυσιάζει αλόγιστα στα πλαίσια της υποταγής στις μνημονιακές επιταγές, που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές και η Τρόικα!


Όμως,……., κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διαπιστώνουμε τώρα ότι η δράση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι μόνο ανεύθυνη και ακατάλληλη… είναι και ύπουλη, είναι και ιδιοτελής και τελικά είναι και εγκληματική!


Και εξηγούμαι αμέσως…….. Στην ντροπολογία που κατατίθεται και συγκεκριμένα στο άρθρο 7, παράγραφος 2, αναφέρεται ότι «οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων τίτλων ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων». Κυρίες και κύριοι, οι κυβερνητικές προθέσεις είναι ξεκάθαρες: το Υπουργείο δεν προασπίζεται, ως οφείλει, την παιδεία…….. δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος…… δεν το απασχολεί το παρόν και το μέλλον των ελληνοπαίδων… ο Υπουργός Παιδείας συμβάλλει στη διαιώνιση του συστήματος της διαπλοκής και της ικανοποίησης των συμφερόντων των ημετέρων!


Ας μας δώσει εξηγήσεις ο κ. Υπουργός: ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν διεθνή οργανισμό στην Ελλάδα και μάλιστα προσφέρουν τίτλους σπουδών οι οποίοι, μέσω αυτής της τροπολογίας, θα γίνουν ισότιμοι με αυτούς των ελληνικών δημοσίων τίτλων ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η εν λόγω ρύθμιση;


Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να καταθέσω στα πρακτικά τον νόμο 3774/2009 (ΦΕΚ 121Α’/21-7-2009), με τον οποίο κυρώνεται η συμφωνία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Πρόκειται για το πελατολόγιο της διαπλοκής, των ιδιοτελών συμφερόντων και της διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού.


Καταθέτω, επίσης, στα πρακτικά δημοσίευμα από τον ιστότοπο ThePressProject.gr, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου Οργανισμού – πρώην ΜΚΟ, προς ενημέρωση των συναδέρφων.


Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ευνοημένη ΜΚΟ, η οποία με τις ευλογίες των διαδοχικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια ευρώ για έργα όπως «η Νομική μεταρρύθμιση του Ιράν», η «Νομική μεταρρύθμιση στο Αφγανιστάν», η «Καταπολέμηση της διαφθοράς στο Λίβανο», η « Επιμόρφωση νομικών της Μολδαβίας», η «Επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», η «Εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική», η «Εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν», και εν συνεχεία μεταλλάχθηκε σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, που παρέχει τίτλους σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης με προκλητικούς όρους και θέλγητρα!


Μάλιστα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όποιος πληκτρολογήσει την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου Οργανισμού, θα βρει τη δυνατότητα που προσφέρει το ίδρυμα για απόκτηση εντατικού μεταπτυχιακού Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου, σε μόλις 6 εβδομάδες, έναντι 1900 ευρώ! Και όλα αυτά, συνδυάζοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, τον ελληνικό ήλιο και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο (όπου βρίσκονται οι υπερπολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις του εν λόγω οργανισμού). Μάλλον έχετε μπερδέψει τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας με τον Τουρισμό… μετατρέψατε την εκπαίδευση σε τουριστικό προϊόν… έτσι εξηγείται η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε το ζοφερά προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης.


Για να έρθω, όμως στο προκείμενο, η συγκεκριμένη ρύθμιση νομιμοποιεί με έμμεσο και υπόγειο τρόπο και αδιαφανείς διαδικασίες την έλευση της Ανώτατης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα! Η δολοπλόκα πολιτική σας, η πολιτική του συμφέροντος και ο λαϊκισμό σας συμπαρασύρουν στο πέρασμά τους την εκπαίδευση. Ένα αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν και είναι απαραίτητο εχέγγυο για την πνευματική και κοινωνική μας πορεία. Ειλικρινά, μου είναι δύσκολο να βρω λόγια που να περιγράφουν τη σημερινή ντροπιαστική τροπολογία που ζητάτε να ψηφίσουμε. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι δεν έχετε ούτε πολιτικές και κυρίως ούτε ηθικές αξίες. Θυσιάζετε την εκπαίδευση στο βωμό των δικών σας συμφερόντων, αλλά και στο βωμό των όσων σας στηρίζουν και επιζητάτε με τις εν μία νυκτί τροπολογίες την ικανοποίησή τους. Ισοπεδώνετε και το τελευταίο ζωντανό κύτταρο της παιδείας. Γίνεστε δήμιος του εκπαιδευτικού συστήματος.


Πριν προχωρήσουμε στη ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να καταθέσει στη Βουλή τον πλήρη κατάλογο των Διεθνών Οργανισμών, στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα και οι οποίοι εκδίδουν τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης, ώστε να μην υπάρχει κανένα κρυφό σημείο.


Απαντήστε ξεκάθαρα: Είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου ένας τέτοιος οργανισμός, για τα μεταπτυχιακά του οποίου ΔΕΝ θα χρειάζεται –σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση- αναγνώριση του τίτλου σπουδών;


Γιατί –αν ισχύει αυτό- φαίνεται ότι επιμελώς αποφύγατε να αναφέρετε το μοναδικό αντίστοιχο Διεθνή Οργανισμό με έδρα την Αθήνα στην Αιτιολογική Έκθεση, όπου παραθέτετε αντίστοιχα παραδείγματα Πανεπιστημίων Διεθνών Οργανισμών!


Προσπαθήσατε, εν κρυπτώ, να περάσετε μια διάταξη, που καμιά σχέση δεν έχει ούτε με την εκπαίδευση ούτε και με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς. Φαίνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση έχει ως σκοπό να ξεπεραστεί με έμμεσο τρόπο ο σκόπελος της αντισυνταγματικότητας της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστήμιων στην Ελλάδα και βρήκατε το δούρειο ίππο.


Εμείς θα καταψηφίσουμε την τροπολογία και ζητούμε την απόσυρσή της.»

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 830663
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017