Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝ.ΕΚΠΡ. ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ «ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ Σ/ Ν ΤΟΥ ΥΠΑΝ “ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ"»

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝ.ΕΚΠΡ. ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ «ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ Σ/ Ν ΤΟΥ ΥΠΑΝ “ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ"»

Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ «ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ “ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ”» ΣΤΙΣ 24-09-2014

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, τοποθετήθηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και επεσήμανε τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη «Ρύθμιση των Θεμάτων Εφοδιαστικής».

Η κα Ξουλίδου τόνισε ότι «Με το παρόν νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», καλούμαστε να καλύψουμε σήμερα ένα μεγάλο κενό στη νομοθεσία της χώρας μας και να ορίσουμε με μεγάλη καθυστέρηση ένα κανονιστικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του Κλάδου της Εφοδιαστικής στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να υποστηρίξει την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα και να τεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των Logistics στην Ελλάδα και να ξεπεραστούν τα εμπόδια εκείνα που σήμερα «κρατούν» θα λέγαμε το ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τις γειτονικές χώρες».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «τις ξεκάθαρες θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και προτάσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας και ότι ο κλάδος του εφοδιασμού, μπορεί να επιφέρει κέρδη στην οικονομία και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης στις αγορές κατόπιν ορθής οργάνωσης και σχεδιασμού».

Επίσης, ανέφερε ότι «η ενδυνάμωση και ο εκσυγχρονισμός του Συστήματος Εμπορευματικών Μεταφορών και των Logistics οφείλει να αποτελεί στόχευση ενός προγράμματος ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας με απώτερο σκοπό η διεύρυνση του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας να συμπαρασύρει σε ανοδική πορεία και άλλους τομείς της οικονομικές δραστηριότητας.

Όμως, οι συντάκτες αυτού του σχεδίου νόμου στοχεύουν στην ανάδειξη της Ελλάδας ΜΟΝΟ ως διαμετακομιστικό κέντρο, όπου τα εμπορεύματα από ξένες αγορές θα φτάνουν στα λιμάνια της χώρας και εν συνεχεία θα μεταφορτώνονται και θα διοχετεύονται είτε οδικώς είτε μέσω σιδηροδρόμου στις αγορές κυρίως της Βόρειας Ευρώπης.

Σήμερα, η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για εξαγωγές και εξωστρέφεια. Στην προσπάθεια αυτή απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια σύγχρονα οργανωμένη εφοδιαστική αλυσίδα και παράλληλα υποστηρικτικές δραστηριότητες με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μόνο έτσι τα ευπαθή ελληνικά αγροτικά προϊόντα, παραδείγματος χάρη, θα μπορέσουν να διοχετευτούν και να κατακτήσουν νέες αγορές, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση».

Κατόπιν αναφέρθηκε στην «Πράσινη Εφοδιαστική» και επεσήμανε ότι: «Ένα τόσο σημαντικό κομμάτι, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος αφήνεται στο κενό και η ρύθμιση αυτού του ζητήματος μετατίθεται στο μέλλον για να καθοριστεί από μια απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την αμέλεια για τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατοχύρωση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών υποστηρίζοντας ότι:   «δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει καμία ρύθμιση, καμία μέριμνα και καμία αναφορά για εναρμόνιση με τα Διεθνή Πρότυπα Ασφαλείας, όπως καθορίζονται από τη Διεθνή Νομοθεσία».

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της απελευθέρωσης του κλάδου τόνισε: «Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απορροφηθούν στο έλεος των πολυεθνικών εταιρειών και των κυβερνητικών συμφερόντων. Τα οφέλη που ισχυρίζεστε ότι θα προκύψουν, θα είναι σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που το μέλλον τους καταγράφεται αβέβαιο μετά την επικράτηση των νέων συνθηκών που αναλύονται στο νομοσχέδιο.


Το μονοπάτι της ασάφειας ακολουθεί και στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του νομοσχεδίου, στο οποίο παρουσιάζονται καίριες παραλείψεις και "ομιχλώδη" σημεία. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων εφοδιαστικής εθνικής εμβέλειας δεν έχει καταστεί σαφές, ποιος θα ιδρύσει και ποιος θα είναι ο διαχειριστής των πάρκων αυτών. Θα είναι αρμοδιότητα του δημοσίου ή θα συνεπικουρηθεί και από ιδιώτες; Ας μην ξεχνάμε το νεφέλωμα του παρελθόντος με την περιοχή του Θριάσιου...όπου τελικά κάθε ενδιαφέρον για τη δημιουργία πάρκου αποσύρθηκε».


Ολοκληρώνοντας η κυρία Ξουλίδου την ομιλία της τόνισε ότι: «το προκείμενο νομοσχέδιο διαπραγματεύεται γενικές αοριστολογίες, έχει ανορθολογικό και μονομερή χαρακτήρα και διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας απέναντί του.

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 831223
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017