Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow ΣΤΟ 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΟ 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΟ 18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα σήμερα δίνει μάχες σε πολλά μέτωπα, εσωτερικά και διεθνώς, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ρευστό παγκόσμιο περιβάλλον. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών δεν αποτελεί βάση συζήτησης ως έχει, καθώς επαναφέρει μέτρα αντιαναπτυξιακά που θα εγκλωβίσουν τη χώρα για ακόμη μια φορά σε καθεστώς λιτότητας και ύφεσης. Τα άκρως επώδυνα και επαχθή μέτρα που προτείνουν οι εταίροι - δανειστές ξεπερνούν τα όρια αντοχών του ελληνικού λαού.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιδιώκουμε να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρώπη, προτάσσοντας ένα δικό μας  αξιόπιστο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης στη βάση ρεαλιστικών εκτιμήσεων και χρηματοδοτικών σεναρίων. Σε αυτό το πλαίσιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠαΣοΚ η οποία αποδέχθηκε πλήρως τη μνημονιακή επιλογή της βίαιης λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης και ουδέποτε κατέθεσε μια εναλλακτική οικονομική πρόταση.

Για πρώτη φορά δεν υποχωρούμε, διαπραγματευόμαστε σκληρά και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε μέχρι τέλους παρά την πρωτοφανή πίεση που επιδεικνύουν οι δανειστές. Δεν εγκλωβιζόμαστε. Μπορεί η διαπραγμάτευση να είναι σκληρή αλλά σίγουρα το αποτέλεσμά της θα φέρει τη χώρα σε μια καλύτερη θέση από αυτήν που είναι σήμερα.

Αυτό που χρειαζόμαστε τούτη την ώρα, στην παρούσα συγκυρία, είναι ενότητα και ομοψυχία. Η ενότητα όλων μας, όλων των πολιτικών δυνάμεων αλλά και όλων των πολιτών, είναι η βάση ώστε να ανασυντάξουμε τη χώρα. Ώστε να οδηγήσουμε, όλοι μαζί, την Ελλάδα σε μια διαδρομή περηφάνιας και ανάπτυξης. Μια πορεία


επίπονη, που χρειάζεται υπευθυνότητα και δουλειά μα πάνω απ΄ όλα κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή με ταυτόχρονη εξομάλυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Σήμερα, που η πατρίδα και η κοινωνία μας αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, οικονομική αλλά και ηθική, μετά την επέλαση των μνημονιακών πολιτικών οι Έλληνες Πυροσβέστες αποδεικνύουν με το πολύτιμο έργο τους ότι υπάρχει ελπίδα, προβάλλοντας στην ελληνική κοινωνία την αξία της προσφοράς και αυταπάρνησης.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, απλήρωτη υπέρ εργασία, και συνθήκες που αυξάνουν τους κινδύνους κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους. Οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας τριετίας έπληξαν τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος αφού μειώθηκαν στο ελάχιστο οι λειτουργικές δαπάνες, με αποτέλεσμα την τραγική μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας, την οποία καλούνται να αναπληρώσουν με τη φυσική τους παρουσία οι Έλληνες πυροσβέστες. Παράλληλα δέχθηκαν επίθεση στα εισοδήματα τους επιτρέποντας με δυσκολία την επιβίωση τους.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι χάνουμε Πυροσβέστες οι οποίοι βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη ζωή τους προκειμένου να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και περιβάλλον. Πολλοί από αυτούς είναι τραυματίες ενώ αυξάνονται κατακόρυφα οι ασθένειες που έχουν άμεση σχέση με την ένταση της εργασίας τους.

Ένα σώμα με τέτοια προσφορά στην κοινωνία, αυξημένους επαγγελματικούς κινδύνους, εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Ως Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη θεωρώ πρωταρχικό μου μέλημα την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα θωρακίσουν το έργο και την προσφορά του έλληνα πυροσβέστη. Κάτι τέτοιο θα ωφελήσει όχι μόνο το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά θα είναι προς όφελος της προστασίας των πολιτών.Υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα δίνει λύσεις τόσο στα υπηρεσιακά και όσο και στα διαχειριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα και θα αντιμετωπίζει ελλείψεις που αφορούν στην Υγεία και Ασφάλεια του Πυροσβεστικού Σώματος για την άμεση προστασία του πυροσβέστη. Στο πλαίσιο αυτό, το μείζονος σημασίας ζήτημα που αφορά στην ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Προσωπικού θα ενισχύσει τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανθρώπινο δυναμικό ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Ειδικότερα να σημειώσω τα προβλήματα που εντοπίζονται στη διαδικασία των Διαγωνισμών Προμηθειών, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση στην κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών του ΠΣ. Χρειαζόμαστε άμεσα μία αποτελεσματικότερη διαδικασία Διαγωνισμών Προμηθειών προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι πρωτίστως ζήτημα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Αναγνωρίζοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη θέση και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της, το ζήτημα της αυτοτέλειας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. αποτελεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την λειτουργία του ταμείου, καθώς η βιωσιμότητά του είναι εγγυημένη, δεδομένου ότι τα έσοδα προέρχονται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Με δεδομένη την κατάθεση σχετικής τροπολογίας για αναστολή ισχύος των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 μέχρι τις 30.6.2015, πιέζουμε στη Βουλή για την προοπτική κατάργησης του εν λόγω άρθρου.

Ως γυναίκα αλλά και σύζυγος πυροσβέστη αισθάνομαι το Πυροσβεστικό Σώμα ως οικογένειά μου και συμμερίζομαι απόλυτα την ανάγκη για την εναρμόνιση του νόμου σχετικά με τις διευκολύνσεις δημοσίων υπαλλήλων και αστυνομικών για την ανατροφή παιδιών. Ένα αίτημα κοινωνικά δίκαιο και απόλυτα λογικό και για το Πυροσβεστικό Σώμα που θα βοηθήσει πολλές οικογένειες.

Θα ήθελα ακόμη να αναφερθώ σε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, στο μακροχρόνιο αίτημα της ΕΜΑΚ και των εναέριων μέσων για τον διπλασιασμό ετών υπηρεσίας. Ένα αίτημα δίκαιο και κατανοητό το οποίο ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπερασπιζόμαστε και προωθούμε.Οι νέες τεχνικές, τα σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, ένας γιγάντιος εξοπλισμός, μια μεγάλη εκπαιδευτική διαδικασία, ένας μεθοδικός επιτελικός σχεδιασμός, αλλά και το βασικότερο, ο επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα των πυροσβεστικών υπαλλήλων αποτελούν τα συνθετικά στοιχεία ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο της πυρασφάλειας εν όψει μάλιστα της θερινής αντιπυρικής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας, η αίσθηση της προσφοράς και η ηθική ικανοποίηση που νιώθει κάθε ένας από σας σώζοντας ζωές και περιουσίες, είναι το καύσιμο που δουλεύει μέσα σας και σας κάνει στα μάτια των άλλων, ΗΡΩΕΣ. Την αξία αυτή της προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο η Πολιτεία, όσο και οι Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται να την αναγνωρίσει ουσιαστικά και στην πράξη.


Σας ευχαριστώ.

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 812490
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017