Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Δελτία Τύπου arrow Ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Μιχελάκης, την διαβεβαίωσε προφορικά ότι είναι έτοιμη η ΚΥΑ που ρυθμίζει το πρόβλημα

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Μιχελάκης, την διαβεβαίωσε προφορικά ότι είναι έτοιμη η ΚΥΑ που ρυθμίζει το πρόβλημα

Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

9-10-2013

«Η Σταυρούλα Ξουλίδου, μετά τις έντονες πιέσεις της προς τον Υπουργός Εσωτερικών, πήρε την προφορική του διαβεβαίωση ότι είναι έτοιμη η ΚΥΑ για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν των έντονων πιέσεων της Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλας Ξουλίδου, υπεύθυνης του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, ο  Υπουργός Εσωτερικών, κος Μιχελάκης, την διαβεβαίωσε προφορικά ότι είναι έτοιμη η ΚΥΑ που ρυθμίζει το πρόβλημα και έχει ήδη υπογραφεί από τον ίδιο και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,  κο Χατζιδάκη, ενώ εκκρεμεί και η υπογραφή του Υπουργού Παιδείας, κου Αρβανιτόπουλου.

Σημειώνεται ότι η κα Ξουλίδου, είχε  ήδη από τις 13-9-13 καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Επειδή, όμως, δεν απαντήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς, στο χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, η κα Ξουλίδου επέμεινε στο θέμα καταθέτοντας  Επίκαιρη Ερώτηση, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς στην Ολομέλεια της  Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις για την αργοπορία τους, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων μαθητών, οι οποίοι μεταφέρονται στα σχολεία τους με ανορθόδοξα και επικίνδυνα μέσα, όπως στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

Ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η κα Ξουλίδου :

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

8-10-2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Σε κίνδυνο οι ζωές των μαθητών που περπατάνε ακόμα και 10 χλμ. για να πάνε στα σχολεία τους ή μεταφέρονται με τρακτέρ και σε καρότσες αγροτικών οχημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης!»

Κύριοι Υπουργοί,

σε συνέχεια της από 13-9-2013 με Αρ. Πρωτ. 1617 Ερώτηση, που κατέθεσα για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και για την οποία δεν έχω λάβει καμιά απάντηση, καταθέτω εκ νέου Επίκαιρη Ερώτηση για το ίδιο θέμα, ευελπιστώντας για την άμεση παρέμβασή σας.

Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία που δείχνετε μέχρι σήμερα για τη διευθέτηση του σοβαρότατου προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Η κατάσταση, κυρίως στους δήμους της Β΄ Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης - Θέρμης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Βόλβης Χαλκηδόνας, Πυλαίας- Χορτιάτη και Δέλτα- είναι δραματική. Συγκεκριμένα, σε όλο το νομό, δεν μεταφέρονται στα σχολικά τους συγκροτήματα με μισθωμένα λεωφορεία 4.000 μαθητές, από σύνολο 6.000, ενώ περίπου 200 - 300 παιδιά δεν προσέρχονται καθόλου στις τάξεις τους.

Χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί και δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων –αυτοί που έχουν πρόσβαση και αυτοί που αποκλείονται από την εκπαίδευση- κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό. Η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα την σωματική ακεραιότητα των μαθητών, που αναγκάζονται να μεταφέρονται στα σχολεία ακόμα και με αγροτικά οχήματα, όπως στην Περιστερά του Δήμου Θέρμης, ή να περπατούν καθημερινά ακόμα και 10χλμ. στις περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όπως στο Σοχό του Δήμου Λαγκαδά. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν εξυπηρετούν τους μαθητές, γιατί πολύ απλά δεν χωρούν στα λεωφορεία.

Όλο αυτό το διάστημα, οι μαθητές, οι γονείς, οι δήμαρχοι, οι τοπικές κοινωνίες και όσοι από εμάς έχουν έντονο το αίσθημα του καθήκοντος να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών, διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης είναι μια περιοχή με πολλά μικρά και απομακρυσμένα χωριά, όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης ούτε συχνά δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς και επομένως οι γονείς που εργάζονται ή αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο είναι σε απελπισία.

Εκ των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:

  1. Με ποιον τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίσετε ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους; Ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στη διόρθωση της λάθος διατύπωσης της νομοθετικής ρύθμισης (Ν.4183/2013, άρθρο 100),που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα;

  2. Σε ποια νομοθετική ρύθμιση θα προβείτε για να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα οριστικά, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα;

  3. Σκοπεύετε να επιταχύνετε την αποπληρωμή των πρακτόρων που είχαν σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών και έχουν μείνει απλήρωτοι από τον περσινό Σεπτέμβρη;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 846168
Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017