Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Αγορά
Δημόσια ανακοίνωση delete
Για να γράψετε, πρέπει να κάνετε πρώτα εγγραφή .
Το όνομα επίθετο
Το ψευδώνυμο
Τον κωδικό σας
Και να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας στο email που θα σας έρθει
Δημόσια ανακοίνωση delete
Παρακαλούμε καταθέστε μόνο τις προτάσεις σας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Προβολές 1056
Μη-συνδεδεμένος TASSOS
TASSOS
Newbie
stars
Δημοσιεύσεις: 4
Προφίλ χρήστη 
icon ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
25 Φεβ 2013 17:52
share   share  
Το ολυμπιακό ιδεώδες εκφυλίστηκε σήμερα. Παλιότερα, οι ολυμπιακοί αγώνες συντελούσαν στον παραμερισμό των διαφορών, στην ανάπτυξη κοινής εθνικής συνείδησης, στην κήρυξη ανακωχής. σήμερα η ολυμπιακή ιδέα βιάζεται και εκφυλίζεται. Επειδή για την ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων χρειάζεται κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, οι αγώνες αναλαμβάνονται από χώρες οικονομικά ανθηρές, οι οποίες τους μονοπωλούν, υπηρετώντας μέσα απ' αυτούς τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Αντί να αμβλύνουν τις διαφορές των λαών, τις οξύνουν.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

-Η παιδεία και ιδιαίτερα η ανθρωπιστική, η πνευματική καλλιέργεια, η εμμονή στην άμιλλα.

-Η εξυγίανση των αθλητικών συλλόγων, χώρων, ομοσπονδιών και η αποστασιοποίηση του αθλητισμού από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, δηλ. να πάψει να είναι αντικείμενο συναλλαγών και κερδοσκοπίας. Με τη στάση τους ως αθλητές - συναγωνιστές μπορούν να περάσουν μηνύματα συναδέλφωσης και αγάπης, να δείξουν ότι αυτό που μετρά δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά κυρίως ο αγώνας για τη νίκη.

-Η έλλειψη εμπρηστικών ή υπονομευτικών δημοσιευμάτων, που εξάπτουν το φανατισμό των χούλιγκαν και υποβιβάζουν το νόημα του αθλητισμού.

-Ο εκσυγχρονισμός της αθλητικής νομοθεσίας, η ισότιμη και αυστηρή επιβολή ποινών στους αθλητές που χρησιμοποιούν απαγορευμένες χημικές ουσίες.

- Αντικατάσταση των βραβείων από χρηματικά σε συμβολικά.

- Πρέπει να καλλιεργηθεί η ιδέα του ολυμπισμού σ' όλους τους ανθρώπους, γιατί ο αθλητισμός φέρνει σ' επαφή λαούς με διαφορετική κουλτούρα, ιδεολογία και αξίες.

- Οι Ολυμπιακοί αγώνες να μη χρησιμοποιούνται από πολυεθνικές εταιρείες, να σταθούν μακριά από πολυδάπανες αθλητικές διοργανώσεις, τη χλιδή και την ενοικίαση της ολυμπιακής φλόγας απ' τον πλειοδότη.

- Το Ολυμπιακό ιδεώδες ν' αποκτήσει ξανά τη γνησιότητά του. Ν' αποδεσμευτεί από τα συμφέροντα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, με την ανασφάλεια και τον προβληματισμό για την «επόμενη ημέρα» να κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή του κόσμου, ο αθλητισμός όχι μόνο δεν μπαίνει στο περιθώριο, αλλά παραμένει πρωταγωνιστής, δίνοντας τον δικό του σημαντικό αγώνα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, αλλά έστω και στοιχειώδης πολιτική στον αθλητισμό, σίγουρα δεν γίνεται με το 0,20% του προϋπολογισμού, όπως συμβαίνει σήμερα.

Τα πολιτικά κόμματα δείχνουν να έχουν ενστερνιστεί ότι ο αθλητισμός είναι διαχρονικά κοινωνική ανάγκη πρώτης προτεραιότητας και όχι πολυτέλεια. Αποτελεί ένα καίριο τομέα που, εκτός των άλλων, μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές εθνικής ανάτασης. Και με την κατάλληλη πολιτική στον αθλητισμό θα είναι εφικτό η Ελλάδα να ανταλλάξει τις νίκες του άμεσου μέλλοντος με κατακτήσεις που θα έχουν διάρκεια.

- Η επανασύσταση Υφυπουργείου για τον Αθλητισμό, στο πλαίσιο ενός νέου Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δημιουργήσει ένα ισχυρό σημείο αναφοράς

- Πρέπει να αφυπνίσουμε την κοινωνία και τον αθλητικό κόσμο και να αναδείξουμε τον κοινωνικό ρόλο του Αθλητισμού στην καθημερινή ζωή του κάθε πολίτη, με τη μορφή του μαζικού, του σχολικού και του σωματειακού αθλητισμού.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΕΙΕΣ Η ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜE ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Μετάβαση σε:

Powered by eForum for Elxis CMS. Copyright © 2008-2017 Is Open Source.

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 843668
Έχουμε 1 επισκέπτη σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017