Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Ερωτήσεις arrow Επίκαιρες ερωτήσεις arrow ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Σε κίνδυνο οι ζωές των μαθητών που περπατάνε ακόμα και 10 χλμ. για να πάνε στα σχολεία τους ή μεταφέρονται με τρακτέρ και σε καρότσες αγροτικών οχημάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης!»

Κύριοι Υπουργοί,

σε συνέχεια της από 13-9-2013 με Αρ. Πρωτ. 1617 Ερώτηση, που κατέθεσα για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και για την οποία δεν έχω λάβει καμιά απάντηση, καταθέτω εκ νέου Επίκαιρη Ερώτηση για το ίδιο θέμα, ευελπιστώντας για την άμεση παρέμβασή σας.

Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία που δείχνετε μέχρι σήμερα για τη διευθέτηση του σοβαρότατου προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Η κατάσταση, κυρίως στους δήμους της Β΄ Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης - Θέρμης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Βόλβης Χαλκηδόνας, Πυλαίας- Χορτιάτη και Δέλτα- είναι δραματική. Συγκεκριμένα, σε όλο το νομό, δεν μεταφέρονται στα σχολικά τους συγκροτήματα με μισθωμένα λεωφορεία 4.000 μαθητές, από σύνολο 6.000, ενώ περίπου 200 - 300 παιδιά δεν προσέρχονται καθόλου στις τάξεις τους.

Χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί και δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων –αυτοί που έχουν πρόσβαση και αυτοί που αποκλείονται από την εκπαίδευση- κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό. Η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα την σωματική ακεραιότητα των μαθητών, που αναγκάζονται να μεταφέρονται στα σχολεία ακόμα και με αγροτικά οχήματα, όπως στην Περιστερά του Δήμου Θέρμης, ή να περπατούν καθημερινά ακόμα και 10χλμ. στις περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όπως στο Σοχό του Δήμου Λαγκαδά. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν εξυπηρετούν τους μαθητές, γιατί πολύ απλά δεν χωρούν στα λεωφορεία.

Όλο αυτό το διάστημα, οι μαθητές, οι γονείς, οι δήμαρχοι, οι τοπικές κοινωνίες και όσοι από εμάς έχουν έντονο το αίσθημα του καθήκοντος να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών, διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης είναι μια περιοχή με πολλά μικρά και απομακρυσμένα χωριά, όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης ούτε συχνά δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς και επομένως οι γονείς που εργάζονται ή αδυνατούν οικονομικά να πληρώσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο είναι σε απελπισία.

Εκ των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:

  1. Με ποιον τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίσετε ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους; Ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στη διόρθωση της λάθος διατύπωσης της νομοθετικής ρύθμισης (Ν.4183/2013, άρθρο 100),που έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα;

  2. Σε ποια νομοθετική ρύθμιση θα προβείτε για να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα οριστικά, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα;

  3. Σκοπεύετε να επιταχύνετε την αποπληρωμή των πρακτόρων που είχαν σύμβαση για τη μεταφορά των μαθητών και έχουν μείνει απλήρωτοι από τον περσινό Σεπτέμβρη;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 846135
Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017