Google+
Ξουλίδου Σταυρούλα - π.Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Get the Flash Playerto see this player.
Αρχική σελίδα arrow Βιογραφικό

Βιογραφικό Σημείωμα - Σταυρούλα Ξουλίδου - Ανεξάρτητοι Έλληνες

Γεννήθηκα το 1965 στην Κοζάνη και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη από το 1971.

· Το 1983 αποφοίτησα από το 13ο Λύκειο Θεσσαλονίκης με άριστα.

· Το 1983 εισήχθηκα τρίτη στο Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  από όπου πήρα το πτυχίο μου με άριστα το 1987.

· Απέκτησα πτυχίο Αγγλικής (Lower) και Ιταλικής (Superiore).

· Παρακολούθησα ως το 1989 το μεταπτυχιακό τμήμα της σχολής μου στον Τομέα της Κοινωνιολογίας και εργαστήρια Παιδαγωγικής.

· Μετά το τέλος των σπουδών μου παρακολούθησα σεμινάρια management και marketing στην ΕΕΔΕ

· Έχω πτυχίο χειρισμού – προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

· Εργάστηκα στην  εκδοτική εταιρεία «Μαλλιάρης-Παιδεία» και στην διαφημιστική εταιρία «Intermedia». Για δύο περίπου χρόνια εργάστηκα στον τομέα των πωλήσεων στην φαρμακευτική εταιρεία «Sanita Farm».

· Την διδακτική μου δραστηριότητα ξεκίνησα το 1993 κι από τότε υπηρέτησα ως αναπληρώτρια σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας ως Θεολόγος. Από το 2000 ως τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 υπηρέτησα ως μόνιμη καθηγήτρια.

· Αρθρογραφώ σε διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες κι έχω συγγράψει μια ιστορική διατριβή με τίτλο: «ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ-ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ» .

· Ολοκλήρωσα και παρουσίασα μελέτες σχετικές με τη νεολαία και τη γυναίκα (Έφηβοι και ναρκωτικά, Η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία κ.ά.)
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχω αναλάβει εθελοντικά κυρίως περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα. Διοργάνωσα με επιτυχία καλλιτεχνικά δρώμενα με συνεργασία των μαθητών μου με άλλους μαθητές όμορων δήμων.

· Πραγματοποίησα θεατρικά εργαστήρια και συμμετείχα ως υπεύθυνη στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς αγώνες θεάτρου, χορού, ζωγραφικής και μουσικής, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας τα σχολικά έτη 2007-08, 2008-09. Το 2008 τιμήθηκε για πρώτη φορά το Γυμνάσιο-Λύκειο Μυγδονίας με Ειδική Διάκριση στη Μουσική.

· Το πρώτο εξάμηνο του 2009 παρακολούθησα το Ανοιχτό Επιμορφωτικό σεμινάριο  «Δια βίου εκπαίδευση των Θεολόγων καθηγητών»  στη Θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. και είμαι μέλος του συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας –Θράκης.

· Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εκλέχτηκα βουλευτής καταλαμβάνοντας τη μοναδική έδρα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β' εκλογική περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης.

· Στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέχθηκα βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

· Μετά την επανεκλογή μου ως βουλευτής συμμετέχω στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, 2) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

· Ορίστηκα ως υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

· Συμμετέχω στις επιτροπές φιλίας με την Ιταλία, Ουγγαρία και Ιαπωνία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Πίστευα πάντοτε και συνεχίζω να το πιστεύω ότι η πολιτική δράση δεν γίνεται να είναι μακριά από την κοινωνία. Για το λόγο αυτό προσπάθησα να αναδείξω μέσα από κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες τις έντονες ανησυχίες μου.

· Η ενασχόλησή  μου με τα κοινά ξεκινά σε πολύ νεαρή ηλικία ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου και επταετή ενεργή συμμετοχή σε  πολιτιστικούς συλλόγους( Βοϊακή Εστία, Μέγας Αλέξανδρο και  Λύκειο Ελληνίδων).

· Για τέσσερα χρόνια ασχολήθηκα με τον στίβο και το μπάσκετ.

· Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής φοιτητικής ομάδας και συνοργανώτρια του Χορευτικού Φεστιβάλ Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Φ.Φ.Ε.Θ.).

· Θεωρώντας ανυπολόγιστη αξία την προσφορά αίματος συνεχίζω να είμαι εθελόντρια αιμοδότρια από τα φοιτητικά μου χρόνια ως σήμερα.

· Το Σεπτέμβριο του 2007 με πρωτοβουλία μου  ιδρύεται ο Μορφωτικός Σύλλογος «ΜΥΓΔΟΝΕΟΙ» του οποίου έως σήμερα είμαι Πρόεδρος και δημιουργείται ο ιστότοπος www.mygdoneoi.gr

· Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων του Δήμου Μυγδονίας και διετέλεσα για μια τριετία (2007-2010)  Πρόεδρος του συλλόγου και στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος.

· Συμμετείχα  στην Ένωση Γονέων του Δήμου Μυγδονίας και στη Σχολική Επιτροπή του Γυμνασίου –Λυκείου.

Κοινωνική Δικτύωση

twitter

Φόρμα εγγραφής

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού
Επισκέπτες: 814118
Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση
Επιστροφή στην Κορυφή
Σχεδίαση - Ανάπτυξη Ιστοσελίδας
StauroulaXoulidou.gr - Copyright 2017